Lakás Bérlése vs. Lakás Vásárlása Spanyolországban |
header_image
Your search results

Lakás Bérlése vs. Lakás Vásárlása Spanyolországban

Posted by admin on 31 July, 2017
| 0

Sokaknak természetes vágya van az után, hogy birtokoljanak egy ingatlant Spanyolországban, amelyet a sajátjuknak hívhatnak; a legtöbb betelepedő úgy dönt, hogy Spanyolországban vásárolnának egy ingatlant, mivel már eldöntötték, hogy hol szeretnének lakni. Azt tanácsolnám mindenkinek, hogy próbáljon először kibérelni egy ingatlant Spanyolországban három hónapig vásárlás előtt, hogy felfedezhesse a várs valódi arcát vagy pedig a környék urbanizációját és környékét. Ha ez túl hosszú időnek hangzik, béreljen egy ingatlant 6 hétig – lehetőleg nem a legnépesebb évszakban, szóval láthatja, hogy milyen amikor már a turisták elmentek és az élet lelassult.

Az ingatlanvásárlás előnye Spanyolországban az, hogy elkezdheti az imgatlant a saját ízlése szerint felújítani vagy megváltoztatni. Továbbá ezt akár majd a gyermekei is örökölhetik – viszont mindenképpen olvassa át a Spanyol öröklési jogot mielőtt ingatlant vásárolna, mivel bizonyos vásárlási módok után nem hagy magaután hatalmas adóterheket az öröklés során. Minden esetben kérje ki szakember véleményét Spanyolországban, amennyiben az örököseiről szeretne gondoskodni.

A tervezési engedéllyel nagyobbá építheti az ingatlanját Spanyolországban saját szükségletei szerint –az ingatlanárak a remek szinten mozognak jelenleg, így most érdemes ingatlant vásárolni Spanyolországban, – különösen akkor, ha készpénzzel fizet és nem igényel jelzálogot.

Ha már a jelzálogról van szó, legalább 30% önrészre lesz szüksége; a jelzálog mértékek változóak de most alacsony szinten vannak; így ösztönözheti Önt, hogy most vegyek Spanyolországban ingatlant, feltéve ha eléri a jelzálog kritériumait.

Az ingatlanvásárlás Spanyolországban természetesen extra díjakkal jár – körülbelül 12-13%-a szükséges az eredeti árnak, amely fedi az adók és díjak árát. Vannak folyamatos díjak is, mint az IBI (évente esedékes adó), lakásbiztosítás, fenntartás és egyéb díjak. Amennyiben azért vesz ingatlant, hogy albérletként kiadja őket, vagy turistáknak adná ki lakását – remek bevételre fog szert tenni, főleg a nyári hónapokban bizonyos területeken. Egyre több és több helyi hatóság vár el licenszt Spanyolországban ahhoz, hogy kiadhassa ingatlanját turistáknak, így érdemes ellenőrizni ezt vásárlás előtt. Jövedelemadót kell fizetni minden nemű kapott bérleti díj után, attól függetlenül, hogy Ön Spanyol vagy Magyar állampolgár.

Kérjük, ossza meg véleményét blogunkról. Akadt már problémája spanyolországi ingatlan vásárlással? Véleménye érdekel minket.

Egy további cikk a blogról, amely érdekelheti Önt: A Spanyol Ingatlant Vásárlók Ellenőrző Listája

Leave a Reply

keep2porn.net shemale777.com dominationworld.com