Spanyol Ingatlanvásárlás Menete Magyar Állampolgárok Esetében 2.rész |
header_image
Your search results

Spanyol Ingatlanvásárlás Menete Magyar Állampolgárok Esetében 2.rész

Posted by admin on 31 May, 2017
| 0

(…)

A Nyilvános Adás-vételi Szerződés Aláírása és a Tulajdonjog Átruházása.

Ebben a szakaszban történik meg az ingatlan tulajdonjogának átruházása az eladóról a vásárlóra, a nyilvános dokumentum közjegyző előtt történő aláírásával, majd a vásárló átadja a vételár fennmaradó összegét, így a tulajdonjog átszáll őrá. Amennyiben banki hitelt kérelmezett a vásárló, a jelzálogkölcsön szerződésének aláírása ugyanebben az időben történik meg.

Az okirat érvényesítése előtt a közjegyző egy egyszerűsített kivonatot igényel az Ingatlan Nyilvántartótól, amely igazolja az ingatlan fölötti jogcímet és esetleges terheket, majd a hitelesített adás-vételi szerződést elektronikus úton visszaküldi, így elkerülhető, hogy utólagos terheket rójanak ki az ingatlanra, vagy lefoglalják azt, miután annak tulajdonjoga átruházódott a vásárlóra.

A Vásárlót Terhelő Adók.

Új ingatlan vásárlása: Általános Forgalmi Adó (ÁFA), amelyet a vásárló folyósít az eladónak

Használt ingatlan vásárlása (előző tulajdonostól): Vagyonátruházási illeték. Egy hivatalos nyomtatvány révén kell folyósítani, és a bankon keresztül eljuttatni a spanyol adóhatósághoz.

Jelzáloghitel szerződés: Jogcselekményeket terhelő adó. Egy hivatalos nyomtatvány révén kell folyósítani, és a bankon keresztül eljuttatni a spanyol adóhatósághoz.

Ezeknek az adóknak az összegét az adás-vételi szerződésen szereplő ár bizonyos százalékaként határozzák meg, kivéve a jelzáloghitelre vonatkozó jogi cselekményeket terhelő adót, amelyet a jelzáloghitel teljes összege alapján számolnak.Spanyol Ingatlanvásárlás

Bejegyzés az Ingatlan Nyilvántartónál.

Az adók előzetes befizetése elengedhetetlen feltétele a tulajdonjog bejegyzésének az Ingatlan Nyilvántartónál, így az adás-vételi szerződés és az esetleges jelzáloghitel szerződés aláírását, illetve az adók befizetését követően szükséges lesz bejegyeztetni a tulajdonjogot az Ingatlan Nyilvántartónál.

Az adás-vétel tényéről a közjegyző értesíti az Ingatlan Nyilvántartót elektronikus úton, de emellett szükséges bemutatni a nyilvános adás-vételi okiratot a Nyilvántartónál annak teljes bejegyzéséhez, így teljeskörű védelemben részesül harmadik felekkel szemben.

A bejegyző lesz az, aki az ingatlan tulajdonjogának átruházását kommunikálja a telekkönyvi hivatal felé.

(…)

További információkért olvassa el a következő cikkeinket is ezen a blogon.

Kérjük, írja meg véleményét erről a cikkről.  Véleménye érdekel minket.

Egy további cikk a blogról, amely érdekelheti Önt: Spanyol Ingatlanvásárlás Menete Magyar Állampolgárok Esetében 1.rész“

Leave a Reply

keep2porn.net shemale777.com dominationworld.com