Ingatlan Bérbeadása Spanyolországban – a Megoldás |
header_image
Your search results

Ingatlan Bérbeadása Spanyolországban – a Megoldás

Posted by admin on 17 July, 2017
| 0

Klienseim közül sokan kérdezik, hogyan érdemes ingatlant bérbe adni Spanyolországban biztonságos és kifizetődő módon. Valójában a megoldás igen egyszerű: szerződjön egy profi ingatlanközvetítővel.

Egy jó ingatlanos Spanyolországban rendelkezik a megfelelő kapcsolatokkal, és tudja, hol és hogyan lehet megtalálni a bérlőket, akiket spanyolországi ingatlanjába keres.

Amennyiben rendelkezik egy vagy több spanyolországi ingatlannal, de nem használja őket folyamatosan, a bérbeadás remek opció lehet.Ingatlan Bérbeadása Spanyolországban

Ingatlankiadás Spanyolországban – Előnyök

A spanyolországi ingatlankiadás előnyei között kiemelkedően lényegesek az alábbiak:

Megelőzheti az ingatlan lepusztulását, amelyet a nem megfelelő kihasználtság okoz. Egy lezárt ház, amely hónapokon keresztül nincs karban tartva sok problémát eredményezhet, mint például kellemetlen szagok, nedvesség a hiányos szellőzés miatt, a szőnyegek elroncsolódása, a kertek elburjánzása, stb.

Olyan magas bérleti díjat kérhet érte, ami fedezi a spanyol ingatlan karbantartási költségeit, továbbá a területi adókat, továbbá a havi törlesztő részletet is.

Ennek ellenére egy spanyolországi ingatlan kiadása komoly fejtöréssel is járhat, amennyiben nem körültekintő, és nem megfelelően választ bérlőt. A bérbeadási normatíva Spanyolországban talán egyedül csak a bérlő érdekeinek kedvez.

Noha a kormány újabban bevezetett néhány törvénymódosítást, hogy rugalmasabbá és vonzóbbá tegye az ingatlankiadást Spanyolországban, sok ingatlanközvetítő nem ismeri a törvényi rendelkezéseket a tekintetben, hogy bizonyos cselekedetek a bérlővel szemben milyen (akár büntetőjogi) következményekkel járhatnak.Ingatlan Bérbeadása Spanyolországban 2

Ingatlankiadás Spanyolországban – Küszöbölje ki az Ügyvédet

Ami jól kezdődik, jól is végződik. Emiatt a megfelelő bérlő kiválasztása igen fontos, hogy elkerülje a problémákat és időveszteséget.

Amint a spanyolországi bérlő kézhez kapja az ingatlan kulcsait, és ezáltal annak birtokosává válik, olyan jogokat is megkap, amelyek még akkor is megilletik, ha nem fizeti a lakbért, vagy nem tartja tiszteletben a közösségi együttélés szabályait. A kilakoltatás egyetlen módja ekkor az, ha ügyvédet fogad, aki képviseli Önt és kérelmét a bíróság előtt. A kilakoltatási procedúra Spanyolországban akár hónapokig is eltarthat, az adott ügy függvényében.

Ne higgye, hogy spanyolországi ingatlanjának kiadása magyaroknak kevesebb kockázattal jár. A veszély, hogy egy nem megfelelő bérlő lakik az ingatlanjában mindig fennáll. Amikor bérlőket keresünk Spanyolországban klienseink számára, akik ki szeretnék adni spanyolországi ingatlanjukat, mindig a már meglévő bérlőinktől kapott kapcsolati hálózathoz fordulunk, akik rendesen fizetnek, magas iskolázottsággal rendelkeznek, és akikkel nincs probléma.

Az alatt az idő alatt, ameddig a bérlő a spanyolországi ingatlanjában tartózkodik, még akkor is, ha nem fizeti ki a bérleti díjat, vagy nem megfelelő magatartást tanúsít, Ön semmi szín alatt nem jogosult a zárak lecserélésére, engedély nélküli belépésre, a közszolgáltatások felmondására, vagy az erőszakkal történő kilakoltatás megkísérlésére. Ezen cselekedetek bűncselekménynek minősülnek (kényszer és fenyegetés), amelyek súlyos következményekkel járhatnak az Ön számára.

Ingatlanbérbeadás Spanyolországban ideiglenes vagy hosszú távú szerződéssel

Másrészről, érdemes különbséget tennünk ideiglenes és hosszú távú szerződések között, ha ki szeretné adni spanyolországi ingatlanját. Klienseink általában a ideiglenes szerződések mellett döntenek, mivel ezek sokkal rugalmasabbak, és mert szeretnék ők maguk is kiélvezni spanyolországi ingatlanjukat az év bizonyos hónapjaiban.

A hosszú távú szerződések automatikusan megújulnak minden évben, de legfeljebb három éven át, ami miatt egy pontosan fizető bérlő problémát jelenthet, amennyiben a tulajdonosnak szüksége lenne az ingatlanra, még mielőtt letelne a törvény által meghatározott három éves időtartam.

Egy igen gyakori tévedés, hogy azt gondoljuk, hogy 12 hónapnál rövidebb lejáratú szerződéssel kiadni ingatlanunkat ideiglenes kiadásnak számít, illetve, hogy egy 12 hónapnál hosszabb lejáratúval pedig hosszú távúnak. A szerződés ideiglenessége abból adódik, hogy a bérlő nem tervez tartós tartózkodási helyet kialakítani az adott ingatanban, hanem csupán átmeneti jelleggel van szüksége rá (pl. egy adott idejű kurzus elvégzése, átmeneti szállás munkaügyben, nyaralás, stb.).

Emiatt, egy bíró akár egy 18 hónapra szóló szerződést is megítélhet ideiglenesként, illetve egy 11 hónaposat hosszú távúnak, annak függvényében, hogy az ingatlan megfelel-e a bérlő rendes tartózkodási helyének vagy sem. Fontos, hogy emlékezzen erre, amikor kiadja spanyolországi ingatlanját.

A fentiek tükrében elengedhetetlen, hogy a bérbeadási szerződés Spanyolországban ügyvéd által kerüljön megfogalmazásra, hogy az Ön érdekei, mint tulajdonos, védve legyenek.

Ingatlanbérbeadás Spanyolországban – Javaslatok

Mint spanyolországi ingatlanügynökség, az alábbi javaslatokkal szeretnénk élni Ön felé, hogy lehetőleg minél kevesebb kockázattal kelljen szembenéznie ingatlankiadása során:

Csak olyan bérbeadási szerződést írjon alá, amely személyre szabottan Önnek és spanyolországi ingatlanának készült. Csak így lehet biztos abban, hogy a dokumentum minden garanciát lefed, továbbá, hogy az Ön érdekei kellőképpen be vannak biztosítva minden lehetséges történés esetére.

Kérjen bérlőjétől referenciát (ajánlólevél a bankjától vagy korábbi főbérlőjétől, stb.). Sok olyan személy van, akik ingatlanról ingatlanra költöznek: csak az első havi kauciót fizetik ki, majd bebástyázzák magukat az ingatlanba, amíg bírói ítélettel ki nem lakoltatják őket.

Általánosságban véve az ilyenek nem rendelkeznek vagyontárgyakkal, és semmi egyébbel, amit le lehetne foglalni, így a tulajdonos szinte soha nem szerzi vissza azt az összeget, amellyel megkárosították.

Ideiglenes szerződés esetén, kérvényezze bérlőjétől, hogy a teljes összeget fizesse ki előzetesen.

Biztosítást is köthet ingatlankiadásaira, amely fedezi a nem kifizetett béreket, valamint az esetleges károkat, amelyeket a bérlő okoz.

Kérjen bérlőjétől banki kezességet, hogy megbizonyosodjon róla, hogy a bérleti díj megfelelően ki lesz fizetve.Ingatlanbérbeadás Spanyolországban

Végezetül, ahogy már említettük, a kormány elfogadott néhány jogi intézkedést, amelyek, többek között, megkönnyítik a kilakoltatást fizetéselmaradás esetén, nagyobb megállapodási szabadságot engednek a feleknek, csökkentik a kötelező haladék mértékét hosszú távú szerződések esetén, kötelezővé teszik a szerződések hivatali bejegyzését, hogy ezek harmadik fél e lőtt is érvényesek legyenek, továbbá tartalmazzák egy névjegyzék megalkotását, amelyben a nem fizető bérlők nevei szerepelek, és amelyben az adós neve egy maximum 6 éves periódus erejéig benne marad.

Valamennyi javaslatunk arra irányul, hogy ne próbálja meg kiadni spanyolországi ingatlanját közvetlenül magyaroknak vagy más nemzetiségűeknek. Mindig sokkal jobban megéri egy ingatlanközvetítőre bízni a dolgot, mint a Lukentum, vagy egy ügyvédre. Lehetséges, hogy ez extra költségekkel jár, viszont Ön kedvezőbb helyzetben lesz, és könnyebben elkerülheti a problémákat.

Kérjük, ossza meg véleményét blogunkról. Akadt már problémája spanyolországi ingatlankiadással? Véleménye érdekel minket.

Egy további cikk a blogról, amely érdekelheti Önt: Mi történik, miután vásárol egy ingatlant Spanyolországban?

Leave a Reply

keep2porn.net shemale777.com dominationworld.com