Spanyol Ingatlanvásárlás Menete Magyar Állampolgárok Esetében 1.rész |
header_image
Your search results

Spanyol Ingatlanvásárlás Menete Magyar Állampolgárok Esetében 1.rész

Posted by admin on 26 May, 2017
| 0

Ingatlanvásárláshoz Spanyolországban a Magyar Állampolgárokra Nem Vonatkozik Több Előírás, Mint a Spanyolokra, Kivéve a Külföldi Adóazonosító Szám (N.I.E) Előzetes Igénylését és Megszerzését. (Rész 1/3)

A N.I.E. számon kívül a feltételek, amelyeknek meg kell felelniük a magyar vásárlóknak ingatlan vásárlásához, ugyanazok, amelyek a spanyolokra vonatkoznak. Mindazonáltal azt javasoljuk azoknak a magyaroknak, akik Spanyolország területén kívánnak ingatlant vásárolni, hogy bízzák magukat olyan szakértőkre, akik spanyolországi ingatlanok adás-vételére szakosodtak, és segítenek a vásárlás teljes folyamatában, főleg ha Ön nem beszél folyékonyan spanyolul, nem ismeri az ingatlanvásárlás jogszabályait Spanyolországban, vagy egyszerűen nincs ideje személyesen intézni az ügyeket.

Ez az ügyintézés, amelyet a vásárló vagy az általa szerződtetett ingatlantanácsadó egyaránt elvégezhet, a következőket foglalja magába:

spanyol ingatlanAz Ön számára legmegfelelőbb ingatlan kiválasztása, lefoglalása, illetve a magánjogi szerződés aláírása.

Az említett ügyintézés egy magyarországi vagy spanyol területen működő ingatlanügynökség segítségével és közbenjárásával történik meg, kivéve, ha a vásárló közvetlenül egyezik meg a spanyolországi ingatlant áruló tulajdonossal.

Az ingatlanügynök ebben a szakaszban tanácsot tud adni Önnek az ingatlan kiválasztásával és a vásárlási feltételekkel kapcsolatban, amelyek a legkedvezőbbek az Ön számára.

Emellett meggyőződhet az adott spanyolországi ingatlan jogi és fizikai állapotáról az ingatlantanácsadók révén, akik azon a helyen tartózkodnak, ahol a kiválasztott ingatlan elhelyezkedik.

spanyol ingatlan

A következőket tudjuk ellenőrizni:

– Kik a tulajdonosok

– Esetleges adók és egyéb terhek, amelyek az ingatlant terhelhetik

– Az ingatlanban laknak-e bérlők vagy tulajdonosok

– Vonatkozik-e rá különleges szabályozás (pl. szociális lakhelyteremtés)

– Van-e elmaradása a kifizetésekben (közös költség, települési adók, stb.)

Az ingatlanfejlesztő által kötött biztosítások vagy kezesség új építésű vagy építés alatt álló spanyolországi ingatlanok esetében

Önkormányzati engedélyek új építésű vagy építés alatt álló ingatlanok esetében

– Kiállítottak-e az ingatlanra energiahatékonysági bizonyítványt

Egyéb dolgok, amelyek az adott ingatlanra hatással lehetnek

A Külföldi Személyazonosító Szám (N.I.E) megszerzése magyar állampolgárok számára.

Azoknak a magyar állampolgároknak, akiket üzleti, szakmai, vagy társadalmi kapcsolatok fűznek Spanyolországhoz, szükségük van személyazonosítás céljára egy egyedi és kizárólagos személyi számra. Ez a személyi szám az ún. Külföldi Személyazonosító Szám (N.I.E), és minden olyan hivatalos dokumentumon szerepelnie kell, amelyet kérnek Öntől, vagy ügyintézéshez szükséges.

Ezért a magyar állampolgároknak, akik ingatlant kívánnak vásárolni Spanyolországban, előzetesen igényelniük kell N.I.E. számot a spanyol Belügyminisztérium illetékes hatóságától.

Bankszámla nyitása Spanyolországban.

A spanyolországi bankszámlára szükség lesz az ingatlan vásárlásával kapcsolatos kifizetések intézéséhez (közüzemi számlák fizetése, közös költségek, az ingatlan adás-vételével keletkező adók fizetése, jelzáloghitel törlesztőrészleteinek fizetése hitel felvétele esetén, valamint bármely más szolgáltatás díjának fizetése).

Bankot választani nem kötelező, de érdemes az ingatlanügynökség tanácsát kérni az egyes bankok legjobb feltételeivel kapcsolatban, főleg, ha az ingatlan vásárlásához kíván hitelt felvenni, hiszen minden bank más hitelfeltételeket kínál, és különbözőek az eljárási díjak is (átutalások, számlavezetés díja, stb).

Fontos kiemelni a hatályban lévő szabályozást a spanyolországi pénzmosás ellenes intézkedésekről, amely megköveteli a befektetett tőke és a banki tranzakciók átláthatóságát.

(…)

További információkért olvassa el a következő cikkeinket is ezen a blogon : Spanyol Ingatlanvásárlás Menete Magyar Állampolgárok Esetében 2.rész

Kérjük, írja meg véleményét erről a cikkről.  Véleménye érdekel minket.

Egy további cikk a blogról, amely érdekelheti Önt:Egészségügyi Ellátás Magyaroknak Alicantében

 

Leave a Reply

keep2porn.net shemale777.com dominationworld.com