Háztípusok Spanyolországban |
header_image
Your search results

 Háztípusok Spanyolországban

Posted by admin on 22 August, 2017
| 1

Lakás

Spanyolországban található lakásokban él a legtöbb Spanyol, általában lakóházakban, különösen nagyvárosokban. Lakóépületek építési folyamatosan zajlik a 60-as évek vége óta és még mindig jó a piac.

A minőség és a méret változó, a kis stúdiótól kezdve. Lehet, hogy a kis mellékutcákban helyezkednek el, sötétek és szűkösek, míg mások tágas, frontvonalas strandok vagy golffejlesztések, amelyeknek a kilátása a látóhatárig terjed. Az árak 85 000 eurótól kezdődnek egy kisebb, egy hálószobás lakásért egy kevésbé népszerű üdülőhelyen (például a Costa Blanca-n), és jóval több mint 1 millió euró is lehet a Marbella arany kilométerén.

A spanyol jog szerint a spanyolországi lakások tulajdonosai tagjai a tulajdonosok közösségének (comunidad de propietarios) ezáltal meg kell felelniük a közösség szabályainak és közösségi díjakat fizetniük.

A lakások előnyei:

  1. alacsony fenntartási költségek
  2. biztonság – főleg ha a lakóháznak 24 órás biztonsági szolgálata vagy portása van (portero)
  3. közösségi kertek és medence (és valószínűleg mások is, mint teniszpályák). A városi lakások azzal az előnnyel is rendelkeznek, hogy helyi létesítmények és szolgáltatások sétatávolságra vannak.

Hátrányai pedig:

  1. hangos szomszédság
  2. rosszul fenntartott közösségi helyek
  3. telítettség vakációs szezonban.

Rezidenciák

A rezidenciák (casa adosada) teraszos házak Spanyolországban, gyakran kommunális kertekkel és medencével. A parti rezidenciák gyakran „Mediterrán falu” (pueblo Mediterráneo) stílusban épültek és a házak fehérek vagy manapság egyre népszerűbbek a kék és sárga árnyalatai.

A rezidenciák általában tágasak és három vagy négy emeletesek, beleértve a  pincét amely tartalmazza a garázst és tárolóhelyiséget, valamint egy tetőtéri területet tetőterasszal, amit „solariumnak” is hívnak. A rezidenciák általában rendelkeznek egy kisebb külső résszel vagy kerttel kivéve egy kis résszel ami teraszként van kialakítva. Modern építésűek és általában jó minőségűek.

 

A rezidenciák általában egy közösségi tulajdon részét képezik, és a tulajdonosoknak meg kell felelniük a közösség szabályainak valamint fizetniük kell a közösségi díjakat.

A városi házak általában a külső városrészekben találhatóak, 100,000 eurótól kezdődnek egy egy hálószobás házért egy külsőbb területen, pl.: CostaBlanca-n, de akár 750,000 euro is lehet egy három hálószobás egy népszerűbb területen.

Villák

Általánosságban a spanyol emberek nem különálló házakban laknak Spanyolországban (ház, faház vagy villa)és sok nagyvárosban nehéz nagy házat találni, hacsak nem a helyi arisztokráciához tartozó kastély vagy palota. A tengerpart viszont a családi házakban bővelkednek és általában külföldiek vagy gazdag spanyolok tulajdonában vannak, akik második otthonukként használják őket. Egyes villák egy komplexum részét képezik és közös kertekkel és medencével rendelkeznek és kis egyéni parcellákon helyezkednek el, míg mások hatalmas területen vannak elhelyezve.

A ’60 -as és ’70 -es években épült villák általában egyszintesek és gyakran kiterjedt felújítási munkálatokra is szükség van, különösen akkor, ha csak nyaralóként használják és nem megfelelően karbantartottak. Az építési minőség rossz lehet az idősebb ingatlanokban, bár a minőségi tulajdonságok általában kiválóak az újabb épületekben, amelyek általában legalább két emeletesek és tágasabbak, mint az idősebb villák. Az árak 150 000 eurónál kezdődnek egy kisebb, két hálószobás villáért, egy közös medencével egy kevésbé népszerű területen, bár a Costa del Sol számos részén, a Costa Blanca északi részén, Ibiza és Mallorca több mint 1 millió eurós költségei is lehetnek.eladó ingatlanok alicante

Ha a villa egy közösségi tulajdon részét képezi, akkor a tulajdonosoknak meg kell felelniük a közösség szabályainak és közösségi díjakat kell fizetniük.

Urbanizációk

Az urbanizációk (urbanizaciones) ingatlanok vagy fejlesztések, amelyek magukban foglalhatják a spanyol üdülőhelyi tájak és városok lényeges részét képező apartmanokat, városi házakat és villákat.

Néhányuk kisebb, kevés extrával, míg mások hatalmas komplexumok, szinte városok saját jogán, mint például a Calahonda a Costa del Sol vagy a La Marina a déli Costa Blanca. Az urbanizációkban rendelkezésre álló ingatlanok változatosak és különböző igényeket elégíteneki ki és árakat kínálnak és sok urbanizáció lakóépületek és villák keverékét tartalmazzák.

A létesítmények széles körűek lehetnek ezen a helyen, a bevásárlási lehetőségektől, a közlekedési rendszerektől és a sportkomplexumoktól a helyi bárokig. Néhány urbanizáció állandó lakosokkall rendelkeznek, míg mások a nyáron kívül szellemvárosokká válnak. Számos spanyolországi urbanizációban elsősorban külföldiek laknak és egyesek általában csak egy állampolgársággal rendelkeznek, pl. Brit vagy német, különösen a Costa del Sol, a Costa Blanca és a szigeteken.

Előny például a csendesség, a kellemes környezet, jóbiztonság és nyugalmas külföldi közösség.

A legtöbb urbanizáció közösségi tulajdon és a tulajdonosoknak, akik automatikusan a tulajdonosok közösségét alkotják, meg kell felelniük a közösség szabályainak, és közösségi díjakat kell fizetniük. Egyes spanyol ingatlanok az urbanizációknak nagyobb közösségének egy alközösségéhez tartozhatnak.

Vidéki ingatlanok

Mivel a tengerparti ingatlanárak emelkedtek, és az üdülőhelyek egyre zsúfoltabbá váltak, néhány külföldi egyre inkább vidéken keres a spanyolországi ingatlant. A fincas nevű ingatlanok itt alapvetően jól fenntartott tanyák – általában olcsóbb a tengerparti üdülőhelyeknél Spanyolországban és széles körben elérhetőek, kivéve a partok közelében lévő területeket. A Fincas egy nagy területen fekvő romtól kezdve lehet akár egy ház vagy egy nagyobb vidéki otthon, néha ehhez tartozó mezőgazdasági területekkel együtt.

Majdnem minden fincas Spanyolországban nagy területtel rendelkezik, amin gyümölcsfák, olajfaligetek vagy rétek találhatóak. A felújítás szinte mindig szükséges, kivéve, ha pluszot fizet egy már korszerűsített ingatlanért.

A vidéki ingatlanok előnyei Spanyolországban az olcsóbb árak, a béke és a csend, az alacsony helyi adók és az “igazi” Spanyolország élvezetének lehetősége. Másrészt viszont a vidéki ingatlanok általában alapos karbantartásra és helyreállítási munkálatokra szorulnak, a közüzemi szolgáltatások lehetnek gyengék va  gy nem létezőek, a kényelem és a létesítmények gyakran távol vannak, és nincsenek közösségek.

 

Kérjük, ossza meg véleményét blogunkról. Akadt már problémája spanyolországi ingatlan vásárlással? Véleménye érdekel minket.

Egy további cikk a blogról, amely érdekelheti Önt: GYORS KITEKINTÉS ALICANTE LEGSZEBB VÁROSAIRA

Leave a Reply

keep2porn.net shemale777.com dominationworld.com