Hogyan Szerzett A Párom Unokatestvére Tartózkodási Engedélyt Spanyolországban |
header_image
Your search results

Hogyan Szerzett A Párom Unokatestvére Tartózkodási Engedélyt Spanyolországban

Posted by admin on 11 May, 2017
| 0

spanyol tartózkodási engedély Szeretném megosztani veletek Dimitri történetét, aki a párom unokatestvére, és arról szeretnék írni, hogy hogyan szerzett tartózkodási engedélyt Spanyolországban saját maga, a felesége és két gyermekük számára.

Összességében könnyen és gyorsan ment neki. Na jó, három hónapjukba került, de véleményem szerint ez még mindig gyorsnak számít más külföldiek helyzetéhez viszonyítva.

Mindez a Lukentumnak köszönhető, és az ingatlanközvetítőmnek, aki megfelelően ellátott minket információval, és segített nekünk az adminisztráció során is.

Már hónapokkal ezelőtt eldöntöttük a párommal, hogy veszünk egy házat Murciában, hogy Spanyolország ezen részén élvezhessük az életet. Budapesti vagyok, és szerelmese a mediterrán térség ezen régiójának, amelyet sokan csak úgy hívnak, a spanyol turistaparadicsom. Ipari grafikusként és dizájnerként dolgozom, és habár félig már nyugdíjba vonultam, konzulensként továbbra is tevékenykedem néhány európai cégnek, amelyet tökéletesen tudok végezni az interneten is. Emiatt, kiköltözni Spanyolországba bizonyos időszakokra nem jelentett nagy nehézséget, és olyan volt, mint egy megvalósult álom.Spanyolországba

Hála egy barátom ajánlásának, aki maga is Murciában vásárolt lakást, megismertem Andrást, és néhány e-mail váltás után ráébredtem, hogy egy profi ingatlanközvetítővel van dolgom. Épp az az ember volt, akit kerestem. Egy másik alkalommal elmesélem majd azt is, milyen könnyű volt megtalálni “álmaink murciai házát“, hála András közvetítésének, de most inkább Dimitriről mesélnék, a párom unokatestvéréről, és a letelepedési engedélyéről Spanyolországban.

Az egyik e-mailben, melyeket elvétve küldözgettek a Lukentumtól, a cégtől, akiknél a murciai házunkat vásároltuk, olvastam, hogy azok, akik 500.000 eurónál értékesebb ingatlant vásárolnak Spanyolországban, kérvényezhetik a spanyol tartózkodási engedélyt is. Gyorsan továbbítottam az üzenetet Dimitrinek, akit különösen érdekelt ez a téma, mivel esetében ez bizonyos adók csökkentésével járt volna.

Hogyan szereztük meg a spanyol tartózkodási engedélyt.

A következőkben összefoglalom a procedúrát, amelyet András felvázolt nekünk, mint szükséges intézkedések a spanyol tartózkodási engedély megszerzéséhez, vagy egy ún. Golden Visához, ami egyfajta kiváltság, amelyet egy vagy több 500.000 euro összértékű ingatlan vásárlásakor jár. András ismét meggyőzött, hogy remek szakember, hiszen ő maga segédkezett a Golden Visa megszerzésében Spanyolországban.

Az ingatlanvásárlás Spanyolországban hozzásegíti a külföldieket, hogy megszerezzék a spanyol tartózkodási engedélyt, vagy a Golden Visát, amennyiben a vásárolt ingatlan érteke meghaladja az 500.000 eurót. Ehhez szükséges hogy NIE számunk legyen (külföldi személyazonosító szám). Ez egy személyes, egyedi és exkluzív szám, mely nélkülözhetetlen bármiféle gazdasági tranzakció végrehajtásához Spanyolországban (a bankszámla nyitástól kezdve az ingatlanvásárlásig).

spanyol ingatlanközvetítőA NIE szám hivatalosan a rendőrfőkapitányság által kerül kibocsátásra olyan személyek részére, akik érintettek valamilyen adminisztrációs folyamatban. Bármikor kérvényezhető, amennyiben a kérvényezés okát megindokoljuk. A kérvényezés történhet Spanyolországon kívülről – a követségen vagy a konzulátuson keresztül – vagy Spanyolországból, bevándorlási hivatalnál, vagy egy rendőrkapitányságon.

Amint kérvényezte és megkapta a NIE számát, a külföldi, nem Spanyolországi lakos, elindíthatja az ingatlan adásvételét. Nem kötelező spanyol bankszámlával rendelkezni, de ajánlatos. Mindenfajta adót és kiadást, mely az ingatlan adásvétele körül felmerül (ÁFA, új ingatlanok esetén, az ún. ITP, másodkézen lévő ingatlanoknál, a bejegyzés és a lebonyolítás költségei, az ún. IBI, valamint a szemétszállítási díj) a spanyol állam felé kell megfizetni, és egy bankszámla igencsak megkönnyíti a folyamatot.

Ezen kívül Spanyolországban létezik egy, a nem helyi lakosokra kivetett bérleti adó (IRNR), amely egy közvetlen illeték, mely a Spanyolország területén fizetett bérleti díjat terheli jogi- és magánszemélyek esetében, akik nem spanyol lakosok, kivéve, ha IRPF-et fizetnek. Letelepült, vagy tartózkodási engedéllyel rendelkező személynek az számít, aki egy naptári éven belül 183 napot tölt Spanyolországban. Ez esetben IRPF-et fog fizetni, nem pedig IRNR-t.

Tartózkodási engedély Spanyolországban külföldieknek – a normatíva.

A normatíva kimondja, hogy a nem letelepedett külföldiek bármikor megszerezhetik a tartózkodási engedélyt Spanyolországban, ha 500.000 euro fölötti értékű ingatlant vásárolnak, vagy jelentős mennyiségű tőkét fektetnek be.

Ingatlanvásárlás Spanyolországban 500.000 euró, vagy ennél nagyobb összegű befektetéssel

A kérvényezőnek el kell helyeznie egy 500.000 eurós befektetést valamilyen ingatlanba, mely mentes mindenféle terheléstől.tartózkodási engedélyt Spanyolországban

A vállalkozók törvénye szerint az számít jelentős mértékű tőkebefektetésnek, ami az alábbiaknak megfelel:

A) 2.000.000 eurónak megfelelő vagy ezt meghaladó induló befektetés spanyol értékpapírok formájában, 1.000.000 eurónak megfelelő vagy ezt meghaladó befektetés részvényekben vagy spanyol vállalatokban lévő társtulajdon formájában, vagy banki befektetések spanyol pénzeszközök formájá

B) Vállalati projekt, amely Spanyolországban kerül kivitelezésre, és amely a köz javát szolgálja, vagyis a teljesítés az alábbiak közül legalább az egyik feltételt magában hordozza:

spanyol tartózkodási engedélymunkahelyteremtés

spanyol tartózkodási engedélytársadalmi és gazdasági hatással járó befektetés megvalósítása, mely az adott térségben, ahol megvalósul, jelentőséggel bír

spanyol tartózkodási engedély hozzájárulás a tudományos / technikai fejlesztéshez

A spanyol tartózkodási engedély jóváhagyásának külföldi befektetők számára legalább egy évig lesz hatása. A kezdeti tartózkodási engedély befektetők számára két évig lesz érvényben.

Amint a szóban forgó időtartam letelt, azon befektetők, akik hosszabb időre Spanyolországban kívánnak letelepedni, kérvényezhetik az engedély meghosszabbítását egy újabb két éves időtartamra.

Hatalmas segítséget jelentett számunkra, hogy számíthattunk a Lukentumra, aki nem csak a házvásárlásban segített nekünk és a párom unokatestvérének, hanem abban is, hogy ideális otthonra találjunk, a legjobb pénzügyi és területi feltételek mellettNIE számát

Ingatlanközvetítőnk segített továbbá a vízum elintézésében is a párom családja számára, és vállalta, hogy a teljes folyamatot lebonyolítja helyettünk. Hála nekik, minden egyszerűen ment.

Ha külföldi vagy, szeretnél Spanyolországban ingatlant vásárolni, és érdekel a spanyol tartózkodási engedély megszerzése is, javaslom, hogy keress egy ingatlanügynököt, aki nem csak elad neked egy ingatlant, hanem valódi szolgáltatást nyújt. Ebben rejlik a különbség.

Kérlek, kommentálj valamit a cikkhez. Úgy véled, nehéz megszerezni a spanyol tartózkodási engedélyt? A véleményed valóban érdekel minket.

Egy másik cikk a blogról, amely érdekelhet téged: A Saját Alicantei Lakás, Hála Egy Szakembernek

Leave a Reply

keep2porn.net shemale777.com dominationworld.com