Ingatlanok Alicantéban. Útmutató Külföldi Vásárlóknak (1/4 rész) |
header_image
Your search results

Ingatlanok Alicantéban. Útmutató Külföldi Vásárlóknak (1/4 rész)

Posted by admin on 18 April, 2017
| 0

Jelenleg kiváló az eladó ingatlankínálat Alicantéban. Ha gondolkozik ház, villa vagy lakás vásárlásán Alicantéban, valószínűleg ez az egyik legjobb pillanat – egész pontosan ez az év -, hogy ezt megtegye.

Sok magyar ügyfélnek, akik kapcsolatba lépnek velem alicantei ingatlankeresés okán, nincsenek meg a szükséges információik arról, hogy milyen protokolt kell követni a gyors és biztonságos ingatlanvásárlás érdekében. Sőt, még az árak és paraméterek összehasonlításakor is sokan összezavarodnak, amikor online nézegetik az ingatlanok Alicantéban hirdetéseit.

Ezen okból kifolyólag állítottam össze ezt az útmutatót külföldi vásárlók számára, akik ingatlant vásárolni vagy befektetni szeretnének Alicante régiójában. Ez az egyik legjobb környék, mivel nyugodt, csendes, biztonságos, és az infrastruktúrája figyelembe veszi a külföldi lakókat igényeit.

Ezzel a 4 részes útmutatóval az alicantei ingatlanvásárláshoz, amelyet naponta fogok közzétenni, az a célom, hogy Ön Spanyolországban külföldi állampolgárként megvehesse azt az ingatlant, amely leginkább megfelel az Ön igényeinek. Szintén célunk, hogy azt a legkedvezőbb áron vásárolhassa meg, valamint spórolhasson az ügyintézés díjain, problémamentes legyen a procedúra, és elkerülje az átveréseket.

Ebben az első cikkben a következő témákat tárgyaljuk: az ingatlantanácsadó kiválasztása, a foglalási szerződés aláírása, valamint a foglaló kifizetése.

Ingatlanok Alicantéban. Miért Itt, és Miért Most.

Alicante már egy ideje kilábalt a gazdasági válságból néhány rendkívül nehéz év után. Ma a piaci árak valószínűleg a legalacsonyabbak, vagy enyhén növekednek, ezért a piacon lévő alicantei ingatlanok nagy részét a pár évvel korábbi árak kétharmadáért lehet megvenni.

A nem EU tagállam-beli befektetők számára az 500 000 eurónál nagyobb összegű befektetés alicantei ingatlanvásárlásba lehetőséget ad vízum vagy speciális tartózkodási engedély kérelmezésére, ahogy azt már említettük ezen a blogon.

Mindazonáltal, mielőtt ingatlant vásárolna Alicantéban, azt tanácsolom, hogy szánjon időt utánajárni és tájékozódni arról, hogy mit kell tennie és mit kell elkerülnie ahhoz, hogy távol tartsa az olyan problémákat és nehézségeket, amelyeket mások már megtapasztaltak a múltban. Javaslom, hogy keressen egy ingatlantanácsadó szakembert, aki ajánlani tud Önnek egy független helyi ügyvédet, hogy a jogai teljeskörűen védve legyenek.

Ingatlanok Alicantéban. Az Ingatlantanácsadó.

Az első lépés körülnézni az interneten, hogy megtudjuk, milyen elérhető ingatlanok vannak, és összehasonlítani az árakat és a paramétereket; bár nem ez az egyetlen vagy a legfontosabb feladatunk annak érdekében, hogy szert tegyünk a kívánt házra vagy lakásra.

Miután megtette a fent leírt első feladatot, kapcsolatba kell lépnie több ingatlanügynökséggel, amelyek jól ismerik Spanyolország ezen területét, hogy kiválaszthassa ingatlanok Alicantébanazt, amelyik Ön szerint a legjobb szolgáltatást nyújtja. Hogyan lesz képes megkülönböztetni  az igazi szakembert az egyszerű közvetítőtől? A bánásmódból, amelyben részesül. Olyan ügynökre van szüksége, aki kérdéseket tesz fel, meghallgatja Önt, és nem próbálja meg ráerőltetni az ingatlanokat, hanem alkalmazkodik a szükségleteihez.

Az információ, amelyet az interneten gyűjtött csupán tájékoztató jellegű, és nem az összes online ár tükrözi a valóságot. Egy ingatlantanácsadó szakembernek mindig van tudomása olyan ingatlanokról, amelyek nem jelennek meg az interneten, mert csak nemrég kerültek a piacra, vagy más okokból, amelyeket itt nem fogok részletezni.

Következésképpen, az első tanácsom, hogy helyezze az ügyet egy ingatlantanácsadó kezeibe, aki segíteni fog ingatlanokat találni Alicantéban a kívánt környéken, és kiválasztani azt, amelyik kielégíti szükségleteit és megfelel az elvárásainak. Az ügynök közbenjárása általában időt és pénzt spórol a vásárlónak, és megkíméli a kellemetlen meglepetésektől. A munkadíját mindig a tulajdonos fizeti, ezért Önnek ez nem jelent költséget.

Megbízható Ingatlantanácsadó.

Egy megbízható ingatlantanácsadó, aki már hosszú ideje praktizál, alaposan ismeri az ingatlanokat, az ügyfelek igényeinek legmegfelelőbb környékeket, a lakóparkokon belüli legjobb elhelyezkedésű lakásokat, a közeli létesítményeket, az egészség- és szórakoztatóközpontoktól való távolságot, valamint a környék biztonságosságát. Ezeket a tényezőket az ár mellett rendkívül fontos szem előtt tartani az ingatlan kiválasztásakor.

Amennyiben az alicantei ingatlanvásárlás célja csupán a befektetés, és egy üres telken szeretne ingatlant építeni, hogy aztán eladja vagy bérbe adja bevétel termelése végett, számításba kell vennie, hogy bármilyen más befektetéshez hasonlóan fennáll a lehetősége annak, hogy nem folyik be a kívánt többletérték, vagy a vártnál később valósul meg.

Ingatlanok Alicantéban.

Egy ingatlantanácsadó képes számokkal és dokumentációkkal szolgálni ingatlanok Alicantéban kapcsán, és nem pusztán a piacról alkotott benyomásokkal, amelyek nem jelentenek semmit. Válassza ki a megfelelő ingatlant egy ingatlantanácsadó közbenjárásával. Mivel végül eladásra kerül majd az ingatlan, tegye fel magának a kérdést, hogy Ön hajlandó lenne-e a megtakarításait ennek az ingatlannak a megszerzésébe fektetni nyaralónak vagy elsődleges lakóhelynek.

Birtokvásárlás és Viszonteladás Alicantéban.

ingatlanok AlicantébanVegye figyelembe, hogy amikor szerződést ír alá egy ingatlanfejlesztővel, elkötelezi magát az okirat aláírására és a teljes ár kifizetésére, amint az ingatlan elkészül.

Átruházni a vásárlás jogát egy harmadik félre az ingatlan elkészülte és átadása előtt lehetséges és jogilag megvalósítható, viszont ehhez az ingatlanfejlesztő előzetes hozzájárulása szükséges, amely révén az ingatlanfejlesztő kérvényezheti a befektetőtől és az új vásárlótól, hogy iratokkal alátámasztva igazolják a kérdéses jog megvásárlását, valamint hogy az ingatlan átadását terhelő adó a szerződésjog átadásával ki lettek fizetve.

ingatlanok AlicantébanAz új vásárló továbbá köteles kifizetni az ÁFÁ-t az ingatlanfejlesztőnek amint a hitelesítés megtörtént, ezáltal a költségei növekednek. Mind ezen okból kifolyólag a gyakorlatban bonyolultnak bizonyul eladni az ingatlan feletti jogot mielőtt a teljes vételár, az adók, és a vásárlás eljárásköltségei kifizetésre kerülnek.

Ezért a befektetőnek számolnia kell a szükséges gazdasági forrásokkal az üres telkek illetve az épülő, még nem befejezett alicantei ingatlanok vásárlásakor viszonteladás céljából ahhoz, hogy a műveletet véghez lehessen vinni.

Mindig azt javaslom az ügyfeleimnek, hogy ha egy bizonyos értékű házat vagy más ingatlant szeretnének vásárolni Alicantéban, készíttessenek technikai jelentést egy építészmérnökkel vagy építésztechnikussal a célból,ingatlanok Alicantéban 2 hogy kizárhassák a lehetséges problémákat vagy rejtett hibákat, amelyek a jövőben felmerülhetnek.

A tulajdonosok felelősek a rejtett, azaz, nem látható vagy nem megmutatkozó hibákért, de szükséges lehet jogi úton reklamálni a késésekért és költségekért, amelyeket azok generálnak. Íly módon egy előzetes jelentés időt, pénzt, és kellemetlen meglepetéseket spórolhat meg Önnek. Amennyiben jelzáloghitelt kérvényez az ingatlanvásárlás költségeinek fedezésére, a bank értékbecslőt fog küldeni az ingatlan felmérésére, de általában az általa készített jelentés nem tükrözi az ingatlan építési állapotát, csupán a kereskedelmi értékét.

Ingatlanvásárlás Alicantéban. A Foglalási Bizonylat.

ingatlanok AlicantébanAz ingatlan kiválasztása után az előleg kifizetése és a foglalási okirat aláírása következik. Az alicantei ingatlanok foglalója általában kisebb összeg (3000 és 6000 euró közötti), amelyet az ingatlanügynökség, az ingatlantanácsadó, vagy a tulajdonos ügyvédje őriz meg, és amely a vásárlás biztosítását, valamint az ingatlan kivonását szolgálja a piacról, ezáltal rögzítve az árát.

Fontos kiemelni, hogy amennyiben a vásárló úgy dönt, hogy nem viszi véghez a vásárlást, nem kaphatja vissza az előleget, eltérő írásos megállapodás hiányában; például ha nem szerzi meg a szükséges fedezetet vagy ha napvilágot látnak törvényi vagy urbanisztikai jellegű problémák, amelyek nem ajánlottá teszik a vásárlást. Mi minden esetben az javasoljuk az ügyfeleinknek, hogy igényeljék ennek a záradéknak a belefoglalását a foglalási szerződésbe.

Habár a megállapodás egyedi feltételei a privát adás-vételi szerződésben kerülnek rögzítésre, néhány alapvető szempontot már tükrözni fog a foglalási okirat, például többek között a határidőket, az árat, és a költségeket, amelyeket utólag is tiszteletben kell tartani.

Az előleg kifizetése általában készpénzben, bankkártyával, vagy átutalással történik.

Ajánlott, hogy a szerződés aláírása előtt a vásárló eldöntse, hogy kinek a nevére kívánja iratni az ingatlant. Az ügyvédje tájékoztatást tud adni a különböző lehetőségek előnyeiről és hátrányairól. A tulajdonjog lehet egy vagy több személy nevén; két házastársén vagy csak az egyikükén, a gyermekeikén, vagy egy spanyol vagy külföldi társaság nevén. Bármelyik esetben, és mivel a vásárlónak igazolnia kell a befektetendő pénzalap eredetét, korlátozások léphetnek fel e tekintetben.

Az alicantei ingatlanvásárlásban minden eset egyedi, és fontos tanulmányozni, mielőtt az egyik vagy másik opciót ajánlanánk.

A következő cikkben arról lesz szó, hogyan lehet bankszámlát nyitni Spanyolországban, és hogy érdemes egy adás-vételi szerződés pontjait megtárgyalni murciai ingatlan vásárlásakor.

Kérjük, ossza meg velünk véleményét erről a cikkről. Gondolja, hogy ingatlant vásárolni Alicantéban nehéz? Kíváncsiak vagyunk a véleményére.

Más cikkek erről a blogról, amelyek érdekelhetik: “A saját alicantei lakás, hála egy szakembernek”.

Leave a Reply

keep2porn.net shemale777.com dominationworld.com