Házvásárlás Alicantéban. Útmutató Külföldi Vásárlóknak (3/4 rész) |
header_image
Your search results

Házvásárlás Alicantéban. Útmutató Külföldi Vásárlóknak (3/4 rész)

Posted by admin on 2 May, 2017
| 0

Házvásárlás AlicantébanAz alábbiakban útmutatónk 3. részét olvashatja, amely az alicantei házvásárlást ismerteti kedvező áron és garanciákkal. Ez az útmutató tájékoztatást ad külföldi vásárlók számára olyan lakás, ház, vagy villa megvásárlásához, amely leginkább megfelel a szükségleteiknek.

Az előző cikkünkben részletesen elmagyaráztuk a külföldiek bankszámlanyitásának ügymenetét, és beszéltünk a szerződés pontjainak megtárgyalásáról. Mai cikkünk arról szól, hogy mit kell észben tartani az adás-vételi szerződés aláírásakor alicantei ház vásárlása esetén, és hogyan szerezhetünk NIE számot (Külföldi Személyazonosító Számot)

Házvásárlás Alicantéban. A Szerződés Aláírása.

Az alicantei ház vásárlásáról szóló magánjogi adás-vételi szerződés vagy vételi opció aláírása általában a foglaló kifizetését követő 2 hétben vagy egy hónapban történik meg. Amelyet a vételár 10%-ának kifizetése követ, amennyiben a tulajdonos magánszemély. Ez az összeg a vételár 25%-a és 40% között mozog, ha az ingatlan új, vagy egy ingatlanfejlesztő építtette telekre. Ebbe a százalékba általában belefoglaltatik a kifizetett foglaló előlegként.

Az adás-vételi szerződés részletesen leírja az egyezménypontokat, amelyekre Házvásárlás Alicantéban 2 a szerződő felek jutottak. Leírja még az adás-vétel feltételeit, bár előfordulhat, hogy ezek közül néhányat felülír a hatályos spanyol törvény. 

Ezen a ponton mindig azt tanácsoljuk az ügyfeleinknek, hogy tájékoztassa az ügyvédjét bármilyen megállapodásról vagy feltételről, amiben akár az alicantei ház tulajdonosával vagy annak képviselőjével, akár az ingatlantanácsadóval egyezett meg, annak érdekében, hogy az bekerülhessen a szerződésbe.

A szerződés aláírásától kezdve mindkét fél köteles tiszteletben tartani a szerződésben rögzített feltételeket. Ne vegyen biztosra semmi olyat, amelyet csak megemlítettek vagy szóban ajánlottak. Fontos, hogy minden pontot tartalmazzon a szerződés.

Házvásárlás Alicantéban. Vásárlás Ingatlanfejlesztőtől.

Az építkezés alatt lévő ház vásárlása esetén Alicantéban a szerződés aláírása és a foglalói okirat aláírása között általában más köztes kifizetések esedékesek, amelyek az építkezés bizonyos szakaszaival esnek egybe. Bizonyosodjon meg arról, hogy az építész hivatalos bizonyítványt állított ki, amely igazolja, hogy a munkálatok elérkeztek a jelzett szakaszba.

Kézenfekvő, hogy ezeket a kifizetéseket a helyi ügyvédje intézze az Ön nevében, a következő okokból:

Garanciák Az Építőtől.

Rendkívül fontos kérvényezni az ingatlanfejlesztőtől, hogy megfelelő garanciákHázvásárlás Alicantéban 3at nyújtson, amelyeket minden egyes kifizetés során teljesít az építkezés folyamata alatt. Nem árt emlékezni, hogy Spanyolországban az ingatlanfejlesztők és építők, akik előlegfizetést kérnek az építés alatt álló ingatlanokért, kötelesek kezeskedni a megkapott összegekért az építkezés befejeztéig bankgarancia vagy biztosítási kötvény formájában. Ily módon, abban az esetben, ha a munkálatok nem készülnek el, a vásárló visszaszerezheti a befektetett pénzét a törvényes kamatokkal együtt. Ez a módja a házvásárlásnak Alicantéban.

Az Ingatlan Átírása.

Az ingatlan átírásakor az Ön nevére az ügyvédjének nem csak banki bizonylatot kell szolgáltatnia a közjegyző számára, amely igazolja, hogy az összes kívülről érkező befektetett pénz a bankrendszeren keresztül érkezett, hanem az összes lebonyolított kifizetés (átutalás, csekk, váltók, stb.) másolatát is, mivel ezt megköveteli a hatályos jogszabály a pénzmosás megelőzése végett.

A Szerződés Pontjai.

Amikor építés alatt lévő házat vásárol Alicantéban közvetlenül az ingatlanfejlesztőtől, általában felajánlanak Önnek egy erre a célra készített szerződéstervezetet. Fontos, hogy ezt ellenőrizze egy olyan független ügyvéd, aki ismeri a helyi jogszabályokat, és megbizonyosodjon arról, hogy nem tartalmaz jogtalan vagy előnytelen feltételeket a vásárlók számára.

Házvásárlás Alicantéban. A Külföldi Személyazonosító Szám (NIE) Megszerzése.

A Külföldi Személy azonosító Szám (Número de Identificación de Extranjeros, röviden NIE.) egy egyedi, személyes és megváltoztathatatlan szám, amely a külföldi adózók azonosítására szolgál, akik nem rendelkeznek a spanyol állampolgároknál szokványos adóazonosító számmal.

Házvásárlás Alicantéban 4

Minden olyan külföldi állampolgár, akinek gazdasági, üzleti, vagy társadalmi érdekeltsége van Spanyolországban, köteles NIE. számot igényelni a Belügyminisztérium illetékes hatóságánál. A NIE számnak szerepelnie kell az összes nyilvános dokumentumon, amelyet aláír, vagy amelyet kiállítanak a számára Spanyolországban. Éppen ezért az ügyfélnek rendelkeznie kell ezzel a számmal az adás-vételi szerződés aláírása előtt.

A NIE számot igényelheti a magyarországi spanyol konzulátuson vagy annak a spanyol városnak a rendőrkapitányságán, ahol házat kíván vásárolni Alicante tartományában.

Ingatlan tanácsadóként olyan szolgáltatást is nyújtunk az ügyfeleink számára, amelynek keretében gyorsan és probléma mentesen elintézzük a NIE szám megszerzését. Hívjon minket, és megbizonyosodhat róla.

Más cikkek erről a blogról, amelyek érdekelhetik: http://lukentum.com/ingatlanvasarlas-murciai-ingatlan/

Leave a Reply

keep2porn.net shemale777.com dominationworld.com