Tetőtéri Lakások Alicantéban. Útmutató Külföldi Vásárlóknak (4/4 rész) |
header_image
Your search results

Tetőtéri Lakások Alicantéban. Útmutató Külföldi Vásárlóknak (4/4 rész)

Posted by admin on 5 May, 2017
| 0

Az alábbiakban útmutatónk 4. részét olvashatja, amely az alicantei tetőtéri lakás vásárlását ismerteti kedvező áron és garanciákkal. Ez az útmutató tájékoztatást ad külföldi vásárlók számára olyan lakás, ház, vagy villa megvásárlásához, amely leginkább megfelel a szükségleteiknek.

Az előző cikkünkben elmagyaráztuk, mit kell szem előtt tartania a szerződés aláírásakor, ha tetőtéri lakást vesz Alicantéban, és hogy szerezheti meg a NIE. számot (azaz a Külföldi Személyazonosító Számot). Ebben a cikkben azt tárgyaljuk, hogyan ölt formát az adás-vételi okirat, és hogyan lehet felhatalmazni egy ügyvédet arra, hogy az Ön nevében aláírhasson, abban az esetben, ha Ön nem tud megjelenni az aláírás pillanatában személyes vagy üzleti okokból.

A Tetőtéri Lakása Alicantéban. Az Okirat Aláírása és Az Átadás.

A vásárlás folyamata akkor fejeződik be, amikor a nyilvános adás-vételi okirat aláírásra kerül a vásárló és a tulajdonos részéről. Ebben a pillanatban a tulajdonos vagy eladó átruházza a tulajdonjogot a vásárlóra, az pedig átadja a vételár fennmaradó részét.

 Az okirat aláírása előtt Önnek át kell utalnia a vételárat, az adókat és a járulékos költségeket fedező összeget, akár spanyol bankszámlájáról, akár a spanyolországi ügyvédje számlájáról. A befektetések hatósági ellenőrzése és a fizetési mód illetve a pénzalap eredetének igazolási kötelezettsége miatt kézenfekvő, hogy a tetőtéri lakást vásárlásakor Alicantéban átutalja a pénzösszeget az ügyvédei ügyfelek számára fenntartott számlájára.

 Az ügyvédei el fogják készíteni a szükséges csekkeket az aláíráshoz, visszatartják a pénzösszeget, amely a lehetséges vagy függőben lévő, az ingatlant terhelő adósságok fedezésére szükséges. Megszerzik a banktól a szükséges bizonylatokat a befektetett pénzalap külső eredetéről, amely a bankrendszeren keresztül került Spanyolországba.

 A Tetőtéri Lakása Alicantéban. Finanszírozás.

Amennyiben szüksége van pénzre, hogy megvehesse a tetőtéri lakását Alicantéban, fontos időben elintézni a jelzáloghitel kérelmezését a banknál. A hitelképesség vizsgálata és a hitel jóváhagyása a hitelező részéről időbe telhet, és ezáltal késleltetheti a szerződés aláírását. Súlyos problémát jelenthet, ha a művelet végrehajtására határidőt tűztek ki, ahogyan az szokványos.

Ha Ön egy ingatlanfejlesztőtől vásárol, javasoljuk, hogy igényelje a hitelt, amint átadta a foglalót a vásárláshoz. Abban az esetben, ha üres telekre vagy építés alatt álló tetőtéri lakást vásárol Alicantéban, az ügyintézést legkésőbb néhány hónappal az átadás tervezett időpontja előtt el kell kezdeni. A spanyolországi jelzáloghitelekről szóló cikkünkben elmagyarázzuk a jelzáloghitel felvételének folyamatát és más fontos tudnivalókat osztunk meg.

 Ha a ház tulajdonosa, amelyet meg szeretne vásárolni, nem rendelkezik az országban tartózkodási hellyel rendelkező személy vagy cég, Ön szintén köteles visszatartani és letétbe helyezni a vételár 3%-át, amelyet be kell szolgáltatnia az adóhatóságnak a lehetséges vagyonosodás (nyereség) okán, amelyre a tulajdonos és az eladó tett szert.

 A Tetőtéri Lakása Alicantéban. Az Ingatlanfejlesztőről.

Újonnan épített alicantei tetőtéri lakás vásárlása esetén azt javasoljuk az ügyfeleinknek, hogy addig ne írják alá az adás-vételi okiratot, amíg az ingatlanfejlesztő nem szerezte meg az önkormányzattól a használatbavételi engedélyt, sem azelőtt, hogy hozzáférést kap az ingatlanhoz és összeállít egy listát a hibákról, amelyeknek a javítását az ingatlanfejlesztő köteles írásos nyilatkozatban vállalni adott határidőre.

Az adás-vételi okirat aláírása közjegyző jelenlétében történik. A közjegyző köztisztviselő, ezért független a felektől, és igazolja, hogy azokTetőtéri lakások Alicantéban nyilvánosan és a jogszabálynak megfelelően egyeztek meg az ügyletben. Mindazonáltal nem a közjegyző az, akinek a szükséges ellenőrzéseket meg kell tennie az ingatlannal kapcsolatban, hanem nekünk, ingatlantanácsadóknak illetve az Ön ügyvédjének.

Így tehát tetőtéri lakást vásárolni Alicantéban közvetlenül az ingatlanfejlesztőtől és közjegyző elé járulni vele ingatlantanácsadó vagy ügyvéd nélkül nem ésszerű gyakorlat. Az aláírás előtt a közjegyzők folyamatos tájékoztatást kérnek az Ingatlan nyilvántartástól, hogy megbizonyosodjanak az ingatlan lefoglalás- és tehermentességéről. Rögtön az aláírást követően elküldik az Ingatlan nyilvántartásnak az birtokbaadási okirat elektronikus másolatát, így a nyilvántartás azonnal értesül az új tulajdonosról.

A Tetőtéri Lakása Alicantéban. Az Ügyvéd Felhatalmazása Az Okirat Aláírására.

Mindig tájékoztatjuk az ügyfeleinket arról, hogy a spanyol rendszer néhány pontban különbözik a magyartól. Minden egyes tulajdonátadás esetén új tulajdonosi jogcím keletkezik. A korábbi jogcím a gyakorlatban nem ruházódik át a vásárlóra, hanem azt megtartja az előző tulajdonos, viszont az új tulajdonosi jogcím létrejöttével annak már nem lesz érvénye azáltal, hogy az új tulajdonost bejegyzik az Ingatlan nyilvántartásba.

A közjegyző előtt történő aláírás teljes folyamata alatt az ügyfelünk mellett jelen vagyunk az ügyvéddel egyetemben, hogy felülvizsgáljuk a dokumentációt, ellenőrizzük, hogy minden rendben van-e, és hogy tolmácsoljunk. Amennyiben az ügyfél személyes vagy üzleti okokból nem tud a közjegyző elé járulni a megadott időpontban, hivatalosan meghatalmazhatja az ügyvédjét, hogy helyette aláírhassa az okiratot.

Ezt A Meghatalmazást Alá Lehet Írni:

alicantei tetőtéri lakásSpanyolországban közjegyző előtt – ez a legegyszerűbb és leggazdaságosabb opció, mivel az ára 50 euró körül mozog.

alicantei tetőtéri lakásA Spanyol Nagykövetségen vagy Konzulátusnál Budapesten. Ebben az esetben az ügyvédjének el kell készítenie a szerződés pontjait, és a fordítással együtt elküldeni azt a Konzulátusra. Tartsa szem előtt, hogy ehhez időpontot kell kérni, és olykor időbe telik megszerezni.

alicantei tetőtéri lakásKözjegyző előtt egy másik országban, ahol az ügyfél lakik, amely esetben a dokumentumot le kell fordíttatni spanyolra hiteles fordítóval, és törvényesíteni a hágai konvenció tanúsítványa révén (apostille-tanúsítvány).

Ha az ügyfél nem tud Spanyolországba jönni, hogy aláírja a meghatalmazást, mi az ügyvédekkel elkészítjük a dokumentumokat két nyelven, spanyolul és magyarul két oszlopban, a célból, hogy Magyarországon közjegyző elé vagy a spanyol konzulátusra vihesse.

Néhány esetben a meghatalmazás magába foglal egyéb hatásköröket, amely lehetővé teszi, hogy az ügyvéd vagy az ingatlantanácsadó más ügyeket is elintézzen, például szerződést kötni víz- és áramszolgáltatókkal, pénzügyi képviselőként működni, számlákat kifizetni, engedélyeket szerezni, stb.

 Általános gyakorlat volt a múltban (amely szerencsére mára szinte teljesen eltűnt), hogy a tetőtéri lakás vásárlásakor Alicantéban alacsonyabb árat jelentettek be az okiratokban a tulajdonos kérésére.

Ezt megtenni nem legális. Nem jelent nyereséget a vásárló számára, mivel az átruházási illetéken sokkal kevesebbet lehet spórolni a tőkenyereséget terhelő adó növekedésénél a jövőben.

Remélem, hogy érdekes volt ez a cikk az Ön számára. Kérem, ossza meg velünk véleményét a cikkel kapcsolatban. Ön szerint érdemes meghatalmazni az ügyvédjét, hogy aláírja az okiratokat, amikor tetőtéri lakást vásárol Alicantéban? Kíváncsiak vagyunk a véleményére.

Más cikkek, amelyek érdekelhetik: Házvásárlás Alicantéban. Útmutató külföldi vásárlóknak (3./4 rész)

Leave a Reply

keep2porn.net shemale777.com dominationworld.com