Ingatlanvásárlás Murciában. Útmutató Külföldi Vásárlóknak (2/4 rész) |
header_image
Your search results

Ingatlanvásárlás Murciában. Útmutató Külföldi Vásárlóknak (2/4 rész)

Posted by admin on 26 April, 2017
| 0

Az alábbiakban az útmutató 2. részét olvashatják, ezúttal a murciai ingatlanvásárlásról megfelelő áron és garanciákkal. Ez az útmutató tájékoztatást ad külföldi vásárlóknak a számukra legmegfelelőbb lakás, ház, vagy villa megvásárlásához.

Az előző cikkünkben beszéltünk arról, hogy milyenmurciai ingatlan fajta ingatlanügynökkel vegyen fel kapcsolatot, hogyan találja meg az Ön számára legmegfelelőbb ingatlant, valamint a Foglalási Szerződésekről is szót ejtettünk. Ebben a második cikkünkben részletesen tárgyaljuk a külföldiek számára nyitható bankszámla és a szerződés pontjairól való egyezkedés témáit.

Szinte minden nap nyitnak számlát a murciai ingatlanvásárlás iránt érdeklődő külföldi személyek különböző bankokban. Mi sokuknak adtunk tanácsot és segítettünk nekik az ügyintézésben. Biztosan állíthatom, hogy ez a folyamat gyors és zökkenőmentes.

Felsoroljuk a 3 legfontosabb tanácsot a bankokkal kapcsolatban, amellyel minden alkalommal ellátjuk az ügyfeleinket.

1.- Ingatlanvásárlás Murciában: A Bankszámla.

Minden olyan külföldi személynek, aki Murciában ingatlant szeretne vásárolni, szüksége van egy spanyolországi bankszámlára, amelyen keresztül fizetni tudja a közös költséget és a fenntartási költségeket (víz- és villanyszámla, stb).

Amennyiben megszerzi a fedezetet az ingatlan megvásárlására, szintén szüksége lesz bankszámlára a hitel részleteinek fizetéséhez. Bármelyik Murcia tartományban létesített bankot használhatja, de érdemes olyat választani, amelyiknek van bankfiókja az ingatlanjához közel.

Mielőtt számlát nyitna, ajánlott tájékoztatást kérni a banktól azokról a díjakról, amelyeket a pénzbefizetésért, utalások kezdeményezéséért és fogadásáért, bizonylatok kiállításáért és hasonlókért számítanak fel. Tapasztalatból tudjuk, hogy ezek a költségek nagymértékben különböznek az egyes bankoknál. Ezért szükséges több bankot felkeresni és tárgyalni velük.

2.- Ingatlanvásárlás Murciában: Az Ügyvéd.

Ingatlanvásárláskor Murciában mindig azt tanácsolom, hogy kérjenek fel egy helyi ügyvédet a vásárlással kapcsolatos tanácsadásra. Mi, ingatlantanácsadó szakemberek, hasznos tanácsot tudunk adni Önnek, de biztosabbnak érezheti ügyét egy jó ügyvéd kezeiben.

murciai ingatlan 2 Személy szerint mindig bemutatok az ügyfeleimnek 3 helyi ügyvédet, akikről tudom, hogy jó szakemberek és nagy tapasztalattal rendelkeznek, akik közül az ügyfél választhat.

Az ügyvéd rendelkezik a megfelelő eszközökkel, kapcsolatokkal, ismeretekkel és a szükséges tapasztalattal, hogy megállapítsa a tulajdonosok, ingatlanfejlesztők és más közvetítők jogképességét.

Emellett az ügyvéd segíteni fog Önnek megfogalmazni vagy ellenőrizni minden aláírandó dokumentumot, amely veszélyeztethetné az érdekeit; garantálja, hogy az összes jogi feltétel teljesüljön; valamint megbizonyosodik róla, hogy a kiszemelt murciai ingatlan adósságoktól, adóterhektől és illetékektől mentes.

Egy helyi ügyvéd nem csak a helyi jogszabályokat ismeri, hanem tisztában van a lehetséges problémákkal is. Valamint egyes opciók előnyeivel, ezért az ismeretei rendkívül hasznosak lesznek az Ön számára.

Kiváló ügyvédeket találhat, akik segítenek Önnek biztonságosan szert tenni a murciai ingatlanára. Mindig használja a megítélő képességét, és ne tegyen olyat, amelyet a saját országában sem tenne. A függetlenség a kulcsszó. Az ügyvédjének nem lehetnek üzleti kapcsolatai az ingatlanfejlesztővel vagy a tulajdonossal, mivel ebből érdekkonfliktusok származhatnának, amely problémaforrást jelenthet.

murciai ingatlan 3

Szeretném azt hinni, hogy az ingatlanügynökök többsége azokat az ügyvédeket ajánlja, akiket a legmegfelelőbbnek tartanak Önnek, de sajnos szintén gyakori, hogy az ajánlások hátterében más okok állnak. A mi esetünkben ez nem így van, de sajnálatos módon előfordul ez a helyzet más ügynököknél.

 Egy ajánlás elfogadásakor, kérem, bizonyosodjon meg róla, hogy az összes fél valóban független egymástól, és nincs közöttük semmilyen üzleti kapcsolat.

 Az ügyvédek, akiket mi ajánlunk, kis ügyvédi irodákhoz tartoznak, és magas szinten szakosodtak a murciai ingatlanok adás-vételére. Mi nem állunk munkáltatói  vagy érdekkapcsolatban ezekkel az ügyvédekkel, és természetesen nem számítunk fel díjat az ajánlásukért. Ez az elv lehetővé tette számunkra, hogy az ügyfeleink megbízzanak a hozzáértésünkben, és később hálásak legyenek, hogy kompetens szakemberekre bíztuk őket

3.- Ingatlanvásárlás Murciában: Ellenőrzések.

murciai ingatlan 4Amint megtalálta az Ön számára megfelelő murciai ingatlant, itt az ideje a szerződés megtárgyalásának.

Miután a foglalót letette és aláírta a foglalási dokumentumot, a tulajdonosnak vagy az őt képviselő személynek el kell juttatnia az ingatlan dokumentációját a vásárló félhez, amelyből az tájékozódhat a folyamat megvalósíthatóságáról jogi, urbanisztikai és pénzügyi szempontból.

Általában nem könnyű ellenőrizni ezeket a dokumentumokat olyasvalaki számára, aki nem jártas a spanyol jogi rendszerben, ezért mindig ajánlatos egy szakemberre bízni ezt a feladatot. Ugyan mi már megtettük ezt (ezért döntöttünk úgy, hogy megmutatjuk Önnek az adott ingatlant), az ügyvéd, akit választott, szintén ellenőrizni fogja a tulajdonos által kiadott dokumentációt az Ingatlan nyilvántartásban, az önkormányzatnál, a tulajdonosok közösségében, szolgáltató vállalatoknál és más szervezeteknél.

Tanácsadókként, mi már ellenőriztük ezeket az adatokat, mielőtt figyelmébe ajánlottuk a murciai ingatlant. Az alábbiakban felsoroltuk azokat az adatokat, amelyeket az ügyvédjének ellenőriznie kell annak érdekében, hogy megbizonyosodhassanak a jövőbeli problámamentességről:


murciai ingatlanAz ingatlanak az alapterületét és valós építési állapotát megfelelően tükrözze a murciai  Ingatlan nyilvántartás.

murciai ingatlanAz ingatlanfejlesztő legyen a bejegyzett tulajdonosa a területeknek, ahol az ingatlan épülni fog (az üres telek vagy építés alatt álló ingatlanok esetében).

murciai ingatlanAz eladóknak megfelelő jogosultságuk legyen, és korlátozások nélkül át tudják adni a tulajdonjogot.

murciai ingatlanA tulajdonosok képviselőinek megfelelő jogosultsága legyen, hogy a nevükben eljárjanak.

murciai ingatlanAz építkezéshez meglegyen az építési engedély, amely a majdan elkészülő épületre lett kiadva, és amelyet soha nem vontak vissza.

murciai ingatlanAz építmény rendelkezzen használatbavételi engedéllyel, amelyet nem vontak vissza.

murciai ingatlanAz ingatlanfejlesztő által nyújtott garanciák a kifizetések ellenében a murciai ingatlan építése alatt elegendőek legyenek, és összhangban legyenek a jogi követelményekkel.

murciai ingatlanA murciai ingatlan ne álljon folyamatban lévő szankcionálási eljárások alatt az önkormányzat urbanisztikai részlegén, és a Településrendezési Tervnek megfelelően legyen megépítve.

murciai ingatlanAz ingatlanon ne legyenek terhek, illetékek, és korlátozások.

murciai ingatlanAz ingatlannak ne legyen elmaradása adók, közös költségek, közüzemi és szolgáltatási számlák fizetésében.

murciai ingatlanMilyen adók és üzemeltetési költségek származnak a murciai ingatlan tulajdonlásából.

murciai ingatlanÁllítsanak ki energiahatékonysági tanúsítványt az eladás előtt.

murciai ingatlanA tulajdonosi közösség számlái ki legyenek egyenlítve, és ne legyenek súlyos problémák, amelyek a közérdek szempontjából káros hatással bírnak.

Murciai Ingatlan Vásárlás. A Szerződés.

murciai ingatlanEgy másik sarkalatos pont a murciai ingatlan adás-vételi szerződésének vagy vételi opciójának elkészítése. Ez az a pillanat, amikor sor kerül a tárgyalásra a tulajdonossal, melynek folyamán igyekszünk a legkedvezőbb feltételeket elérni az ügyfeleink érdekében.

Elengedhetetlen, hogy olyan adás-vételi szerződésünk legyen, amely alaposan kidolgozott és teljes körűen lefedi az összes eshetőséget.

Általában olyan foglalási szerződést szoktuk ajánlani, amely súlyosan szankcionálja a tulajdonost, amennyiben az úgy dönt, hogy az aláírást követően mégsem adja el az ingatlant. Ez a legmegfelelőbb a vásárló számára. A szerződést spanyolul írják meg, majd lefordítják magyarra, és hitelesítik azt.

Az aláírást megelőzően az ügyvédje köteles elküldeni Önnek egy jelentést, amelyben teljes körűen és részletesen tájékoztatja a művelet megvalósíthatóságáról; a szerződés egyes pontjairól; az üzemeltetés becsült költségeiről; a vásárlás eljárási költségeiről; valamint a szerződés tervezetének fordítását.

A következő cikkben a szerződés aláírásáról lesz szó, az ún. NIE szám (Külföldi Személyazonosító Szám) megszerzéséről, valamint az ingatlan átadásáról.

Kérjük, ossza meg velünk véleményét erről a cikkről. Ön szerint nehéz ingatlant vásárolni Murciában? Kíváncsiak vagyunk a véleményére.

Más cikkek erről a blogról, amelyek érdekelhetik:  http://lukentum.com/ingatlanok-alicanteban-utmutato

Leave a Reply

keep2porn.net shemale777.com dominationworld.com