Mi Történik, Miután Vásárol egy Ingatlant Spanyolországban? |
header_image
Your search results

Mi Történik, Miután Vásárol egy Ingatlant Spanyolországban?

Posted by admin on 3 July, 2017
| 0

Útmutató új Tulajoknak Spanyolországban

Vettél egy házat Spanyolországban. Gratulálunk! Remélhetően ez lesz az első a sok boldog évnek amit ebben a gyönyörű, meleg országban töltesz. Attól függeltenül, hogy azért vettél-e egy Spanyol ingatlant, hogy élvezd a vakációdat vagy, hogy kiadjad, mint befektetés – hatalmas lépést tettél az életedben.

Természetesen a következő lépés attól függ, hogy ott akarsz-e lakni vagy sem. Ha több mint 183 napja Spanyolországban laksz, akkor ottlakónak számítasz.

Ebben a cikkben tisztázzuk a következő lépéseket amelyeket meg kell tenned miután vessel egy házat Spanyolországban. Elmondjuk, mit kell tenned mint ottlakó vagy, mint nem ottlakó Spanyolországban és adunk néhány tippet az új ingatlantulajdonosoknak Spanyolországban.Tulajoknak Spanyolországban

Négy Lépés Azoknak, Akik Nem Ottlakók

 1. Tégy változtatásokat, hogy kapj értesítéseket

Fontos, hogy megkapj minden hivatalos értesítést amit küldenek az ingatlanodról. Spanyolországban ezeket az értesítéseket levélben kapod meg és néhányan a szomszédjukat kérik meg, hogy tartsák szemmel a postaládájukat, hogy kapnak-e levelet. Ha nincs senki aki értesítenei, vedd fel a kapcsolatot ezzel a szolgáltatással Spanyolországban.

 1. Legyenek kapcsolataid Spanyolországban  

Ha távol vagy a Spanyol ingatlanodtól, lehet, hogy aggódsz a biztonság és a hozzáférhetőség miatt. Kell valaki, aki kitisztítja a lakásodat mialatt Magyarországon tartózkodsz, illetve valaki aki szellőztet mielőtt vakációzni mész Spanyolországba.

Megbízhatsz egy kulcsőrző céget Spanyolországban vagy valakit akiben megbízol, mikor nem vagy Spanyolországban. Ők megőriznek egy másolatot a kulcsról és segíthetnek, mikor nem vagy Spanyolországban és látogatóid jönnének.

 1. Járművek Spanyolországban

Ha bérelnél egy kocsit Spanyolországban, nem kell semmit tenned a jogosítványoddal és bejegyzéssel kapcsolatban.

 1. Adófizetés Spanyolországban

Mint egy nem ottlakó, legalább két adót kell fizetned Spanyolországban:

 • IBI (Impuesto Sobre Bienes Inmuebles) vagy helyi adó
 • Imputált jövedelemadó vagy bérleti díj (egyes esetekben a kettő kombinációja)

Igénybe veheted egy pénzügyi képviselő szolgáltatásait Spanyolországban, hogy segítsen ezeket befizetni miközben Magyarországon vagy. Ezáltal kevesebb kockázatnak teszed ki magad.

Képes leszel nem ottlakóként visszaégenyelni az adódat Spanyolországban online is, ha úgy szeretnéd. Attól függ, hogy mennyi kötelezettséget szeretnél elvállalni miután megvetted az ingatlanodat Spanyolországban.

Ha az a terved, hogy kiadd az ingatlanodat Spanyolországban, érdemes egy képviselőt felfogadni, mivel negyedévente adóbevallást kell készítened.ház Spanyolországban

Öt Lépés Azoknak, Akik Spanyolországban Laknának

 1. Szerezd meg a szükséges papírokat Spanyolországban

A legnagyobb probléma miután megvetted az ingatlanodat az, hogy ha Spanyolországban szeretnél élni, szükséged lesz papírokra. Bizonyosodj meg róla, hogy van:

 • A NIE (külföldiek azonosítószáma)
 • A Residencia (igazolvány, amely azt igazolja, hogy regisztráltan ottlakó vagy Spanyolországban)
 • Regiszráció a padrón-ba

Bár úgy tűnhet, hogy sokat kell tenned, nem kell mindet egyszerre megtenni. Bejelentkezhet a NIE és a Residencia igazolványokért egyszerre, ez a lefontosabb első lépés. Ha vettél ingatlant Spanyolországban, már van NIE-d. Meg kell védened magad a frusztrációtól, ha nem minden úgy megy, ahogy szeretted volna.

 1. Készíts egy Spanyol adóbevallást

A legtöbb esetben az ottlakóknak adóbevallást kell készíteniük Spanyolországban Június vége előtt minden évben. Ha van egy ingatlanod Spanyolországban, ami többet ér, mint €50,000, akkor egy 720as vagyonnyilatkozatot is kell készítened.

A Spanyol adóbevallás által könnyebben bizonyíthatod, hogy rezidens vagy Spanyolországban.

 1. Győződj meg róla, hogy tisztában vagy a közúti szabályokkal

Ha Spanyolországban vezetsz, meg kell változtatnod a jogosítványodat Spanyol jogosítványra valamikor. (két éven belül, miután megszerezted a Spanyol rezidensi címet)

Ha egy Magyarországon regisztrált járműved van, újra kell regisztrálnod Spanyolországban egy hónapon belül.

 1. Győződj meg róla, hogy jogosult vagy egészségügyi ellátásra Spanyolországban

Miután regisztráltál a padrónon, igényelhetsz SIP kártyát (Spanyol egészségügyi kártya) ha jogosult vagy az egészségügyi ellátásra Spanyolországban. Ha nem, bizonyosodj meg róla, hogy van magán egészségbiztosításod vagy fizess be az állami egészségügyi rendszerbe.

 1. Készíts egy Spanyol végrendeletet   

Ha Spanyolországba költöznél, fontos, hogy készíts egy Spanyol végrendeletet, ha meg szeretnél győződni arról, hogy az akaratod biztonságban legyen a halálod után is.

Nem Ottlakóknak és Rezidenseknek Spanyolországban

Néhány dolgot meg kell tenned attól függetlenül, hogy rezidnes vagy-e vagy sem

Szervezze meg a közművek ügyeit Spanyolországban

A közművek át lettek írva a nevedre a vétel pillanatában. Viszont van néhány jó házi munka Spanyolországban, amit ajánlunk, hogy végezzen el.

 • Kezdj el egy közmű mappát, ahova elrakod a számlákat – kezd az első számlával és győződj meg róla, hogy a részletek pontosak
 • Írd fel, hogy milyen gyakran kell fizetned a közmű számlákat és számold bele abba, amennyit tartanod kell a Spanyol bankban
 • Vedd figyelembe, hogy évszakonként mások lehetnek az összegek
 • Készíts egy mappát a szolgáltatókról és a vészhelyzeti számokról és weboldalakról

Bankok Spanyolországban

Meg kell bizonyosodnod róla, hogy bármilyen bankszámlád van Spanyolországban, annak mutatnia kell a rezidens státuszod. Ha nem vagy rezidens, nem-rezidens számla fog kelleni például.

Ha van egy nem-rezidens számlád, erről alá kell írnod egy nyilatkozatot néhány évente. Ez csupán arra szolgál, hogy megerősítse a nem-rezidens státuszodat Spanyolországban.

Ha rezidens vagy Spanyolországban és van folyamatos jövedelmed, akkor szerezhetsz számlát jutányos áron. Mindenképp közöld a bankkal, ha megváltoztatnád a rezidensi státuszod.

Az Online bankolás Spanyolországban segít könnyebben kezelni az ügyeidet. Bizonyosodj meg róla, hogy a te bankod is rendelkezik ilyennel.Bankok Spanyolországban

Biztosítás Spanyolországban

Győződj meg róla, hogy az ingatlant lakásbiztosítás védi Spanyolországban. Nem érdemes a bankkal kötni biztosítást, hiszen számos cég létezik Spanyolországban akik olcsóbban és jobb szolgáltatást nyújtanak, mint a bankok.

Az Extrák Rendezése

Ebben a cikkben írtunk néhány rutincselekedetről, amiket meg kell tenned miután megvetted a Spanyol ingatlanodat. Vannak viszont ‘szórakoztatóbb’ feladatok is.

 • A lakóhelyed felfedezése
 • TV és internetszolgáltató választása
 • Bútor és dekoráció vásárlása a Spanyol otthonodba
 • A szomszédok és a közösség megismerése
 • A legjobb közeli vásárlóközpont megtalálása

Ezalatt az idő alatt rengeteg dologgal kell szembenézned. Viszont miután letudtad a Spanyol bürokratikus problémákat, már teljesen otthon fogod érezni magad és tudni fogod, hogy életed legjobb döntését hoztad.

További információkért olvassa el a következő cikkeinket is ezen a blogon.

Kérjük, írja meg véleményét erről a cikkről.  Véleménye érdekel minket.

Egy további cikk a blogról, amely érdekelheti Önt: Munka keresése Spanyolországban

Leave a Reply

keep2porn.net shemale777.com dominationworld.com