Golfpályán Lévő Ház Vásárlása Spanyolországban. |
header_image
Your search results

Golfpályán Lévő Ház Vásárlása Spanyolországban.

Posted by admin on 17 May, 2017
| 0

Golfpályán Lévő Ház Vásárlása Spanyolországban. Fenntartási Költségek

A Lukentumnál számos hívást kaptunk magyar állampolgároktól, akik golfpályán lévő házat vagy villát szerettek volna vásárolni Spanyolországban, kiváltképp Alicante, Benidorm, Campoamor,és Villamartín golfpályáin. Az egyik leggyakoribb kérdés, amelyet feltesznek nekünk, a fenntartási költségekkel kapcsolatos, amelyeket golfpályán lévő ház vagy villa vásárlásakor figyelembe kell venni.

 golfpályán lévő ház

Ezzel a témával kapcsolatban jó hírekkel szolgálhatunk. Néhány ingatlan, amelyeknek az ügyeit intézzük a Lukentumnál, nagyon közel van egy golfpályához Alicantéban, de nem annak területén helyezkednek el. Ily módon a golfpálya fenntartási költsége nem befolyásolja közvetlenül az ingatlanét, amelynek fenntartása sokkal olcsóbb. Golfpályához közeli ingatlanvásárláskor Spanyolországban az az ideális, ha az ingatlan nem képezi részét a pályának, így a fenntartási költségek alacsonyak maradnak. Más szóval, nem feltétlenül érdemes részesedést vásárolni a golfpályából.

 Megjegyzés: Málaga tartománya nagyon népszerű a magyarok körében, akik második otthont szeretnének vásárolni egy golfpálya közelében. Alicante számos része rendelkezik mindazokkal a jellemzőkkel, mint Málaga, a környék sok más sajátossága mellett, de sokkal alacsonyabb árú ingatlanokkal, és sok esetben alacsonyabb fenntartási költségekkel.

 Ebben a bejegyzésben nyilvánvalóan nem tudunk konkrét pénzösszegekről beszélni, hiszen egy spanyolországi ingatlan fenntartási költségei nagyban függenek az adott golfpálya jellemzőitől, és a golfpályán lévő ház vagy villa típusától, amelyet megvásárol. Ennek ellenére mégis adunk némi támpontot arról, hogy miből áll a golfpályán lévő ingatlanok fenntartása, amikor az ténylegesen a pálya határain belül helyezkedik el.

 Golfpályák Spanyolországban

Golfpályán Lévő Ház Vásárlása. A Tulajdonosi Közösség.

Magyarországhoz hasonlóan, a spanyolországi ingatlanok döntő többsége esetében annak megvásárlásával egy tulajdonosi közösséghez fogunk tartozni. Ez akkor is igaz, ha egy golfpályán lévő házat vásárolunk részesedéssel. Spanyolországban a tulajdonosi közösség jogi személynek számít, és az épület, komplexum, vagy lakópark összes tulajdonosa tagja annak. A tulajdonosi közösségre szabályok vonatkoznak, és feladata döntést hozni olyan ügyekben, amelyek a lakóközösség érdeke szempontjából fontosak.

Ilyen ügyek például a közös terek (kapualjak, kertek, medencék, stb.) megőrzése, és fejlesztése, az esetleges javítási munkálatok, külső szolgáltatók szerződtetése (biztonság, takarítás), valamint kapcsolattartás más helyi közösségekkel és szervezetekkel.

Minden alicantei golfpályán lévő ház esetében egy ún. részesedési kvóta vagy együttható kerül kiszámításra, amely az alapterületnek az épület vagy komplexum összterületéhez viszonyított arányán alapul. Minden tulajdonos hozzájárul az általános költségekhez a részesedési kvóta befizetésével.

 

Például, a havi karbantartási kvóta egy spanyolországi golfpályán lévő ház esetében általában a következő szolgáltatásokat fedezi:

A közös területek karbantartása és szépítése.
A komplexum általános biztonsága.
Az utak karbantartása és javítása.
A közös területek permetezése.
A közös területek áramellátása.
A hulladék elszállítása.

 Ezeken a szolgáltatásokon kívül, golfpályán lévő ház vásárlása esetén Spanyolországban, más havi költségeket is számításba kell venni, amelyeket a golfpálya fenntartója külön kiszámlázhat, mint például:

Telefon: Havi alapdíj + hívások költsége.
Víz: Minden egyes golfpályán lévő ház fogyasztása alapján.
Áram: az egyes házak fogyasztása alapján, a villanyóra állása alapján.

Golfpályán lévő ház vagy villa vásárlása Spanyolországban. Rendszeres Gyűlések.

Amikor golfpályán lévő házat vásárol Spanyolországban, fontos tudnia, hogy a tulajdonosi közösségnek legalább évi egy lakógyűlést kell tartania, bár emellett összehívhatnak rendkívüli gyűlést is, ha indokoltnak találják. A rendes ülésen elszámolják az évesköltségeket és bevételeket, jóváhagyják a következő költségvetést, és megválasztják a képviselőket. Emellett bármely tulajdonos kifejezett kérésére megvitathatnak más ügyeket, amelyek a közösség általános érdekei szempontjából fontosak.

 Lakás körül golfpálya SpanyolorszagbanA közös költségek összege Spanyolországban nagymértékben függ az adott komplexumtól, a szolgáltatásoktól és létesítményektől, valamint a tulajdonosok számától. Sok közösségben kedvezményeket adnak időben történő fizetés esetén, és pótdíjat számítanak fel kései fizetéskor, ezért érdemes a kvótákat egy spanyol bankszámlán keresztül intézni.

 

Golfpályán Lévő Ház Vagy Villa Vásárlása Spanyolországban. Közüzemi Szolgáltatások és Biztosítások.

Általánosságban, egy spanyolországi golfpályán lévő ház esetében a gáz-, telefon-, és internetszolgáltatás díját havonta kell befizetni, a villanyszámlát kéthavonta, a vízszámlát pedig két vagy háromhavonta. Habár már nem szokványos, néhány közösségben vagy golfpályán Spanyolországban még mindig közös vízórát használnak. Ebben az esetben a fogyasztás arányosan eloszlik a tulajdonosok között, és az adott összeget belefoglalják a közös költségekbe.

 Az otthonbiztosítással kapcsolatban azt javasoljuk, hogy minden esetben kössenek egyet. Golfpályán lévő ház tulajdonosának lenni annyit jelent, mint 24 órás biztosításban részesülni, de érdemes külön biztosítást kötni, amely fedezi a személyes ingóságok védelmét minden eshetőségre.golf ingatlan spanyolorszagban

Azt javasoljuk,kössön otthonbiztosítást a spanyolországi golfpályán lévő házára, amely legalább az alapvető kockázatokat fedezi (tűzeset, rablás, csőtörés, üvegfelületek betörése). Sem az építési károkra kötött tízéves biztosítás, amelyet az ingatlanfejlesztő köteles megkötni, sem a lakóközösség biztosítási kötvénye nem fedezi, általánosságban, az ingatlan belsejében keletkezett károkat.

Kérjük, írjon megjegyzést ehhez a cikkhez. Ön szerint magasabb költségekkel jár egy spanyolországi golfpályán lévő ház fenntartása, mint egy luxusházé vagy luxus lakóparki lakásé? Kíváncsiak vagyunk a véleményére.

Más blogbejegyzés, amely érdekelheti: A saját alicantei lakás, hála egy szakembernek

Leave a Reply

keep2porn.net shemale777.com dominationworld.com